Säljande Projektledare

En ”hybridroll” mellan, sälj, projektledning och kvalitetssäkring. En roll där resultat och kundkontakter är centrala.

Försäljningsorganisationen inom HBG, består idag av två kanaler, och vi kommer under de närmaste åren att växla upp verksamheten med ytterligare kanaler för direktförsäljning.

För att möta behovet av ledarskap & kvalitet, och möjliggöra tillväxt är våra säljande projektledare nyckelspelare i framtidens HBG.

I kanalerna för direktförsäljning ingår fem affärsområden, och ett flertal produktområden. Vår primära uppgift är att sälja tjänster och produkter till nya (och befintliga kunder) genom i huvudsak telesale & kundmöten ute hos kund. Vi jobbar i SMB-segmentet.

Under de närmaste året kommer vi att nysatsa och utöka vår organisation genom att etablera ett starkt Telesales center i Osby, och förstärka med ytterligare distriktsäljare. Uppdraget är att bearbeta nykundsmarknaden i hela landet riktat mot de mindre kunderna inom segmentet. Till detta söker vi nu distriktsäljare, telefonsäljare, säljledare/säljcoach och drivet engagerade säljande projektledare.

Arbetsuppgifter Säljande Projektledare

I rollen som säljande projektledare utgår du från vårt kontor i Osby, och rapporterar till Försäljningschef. I rollen arbetar du primärt med tre spår:

1. Du ansvarar för koordineringen av pågående kundprojekt, och säkerställer så att kunden får den leverans som är avtalad. Denna del innefattar:

a. Externa uppdragsgivare inom ex Besöksbokning, Prospektering och NKI

b. Koordineringen, start och uppföljning av nya kunder inom aktuellt affärsområde.

2. Egen produktion i externa projekt, ex:

a. Besöksbokning/Prospektering

b. Uppföljning/Inbjudning

c. NKI

3. Mediakampanjer i HBG:s digitala kanaler, från inledande kontakt till färdig produkt. 

a. Du är ensam ansvarig för annonsförsäljningen och du gör allt i säljprocessen från prospektering och avancerad konceptförsäljning, till avslut och projektledning.

b. Till din hjälp i mediakampanjerna finns under vissa perioder sälunderstöd från ett av våra telesales team.

Kvalifikationer och egenskaper

Ett krav för tjänsten är att du som söker har slutbetyg från gymnasiet samt goda datakunskaper. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av försäljning och som trivs med och drivs av att arbeta mot uppsatta mål. Du är service- och säljinriktad med en stark vilja att nå framgång. Du är kundfokuserad och kan arbeta i grupp såväl som självständigt och ta egna initiativ. Vi ser gärna att du kan uppvisa goda försäljningsresultat från tidigare anställningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du är energisk, uthållig, nyfiken, strukturerad, lösningsorienterad, har god kommunikationsförmåga och är resultatinriktad. Du är en person som trivs med att arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö och ser möjligheter istället för problem.

Vad kan vi erbjuda dig?

Ett roligt, inspirerande, spännande och varierande jobb med mycket sälj och goda utvecklingsmöjligheter i en spännande organisation.

I rollen är du är säljare, inspiratör och projektledare samtidigt. Varje kvartal leder du nya kampanjer där du ansvarar för allt från planering, projektstart, försäljning, budget och slutleverans. Det är ditt ansvar att allt är klart till deadline, och att budgeten/vinstmarginaler ligger på rätt nivå.

HBG erbjuder en bra affärsskola ”HBG Academy” – Hos oss får du lära dig att göra affärer. Du förväntas driva varje projekt som ditt eget bolag.

Möjligheten att påverka din egen lön – Vi erbjuder dig fast grundlön och ett provisionssystem utan tak. Detta innebär goda möjligheter till en intressant inkomst, med bra förmåner.

Utveckling och Karriär

Möjligheterna på HBG är i det närmaste obegränsade och det är bara du som sätter ribban för hur långt du vill nå!

Vi tror att du är

  • Driven och strukturerad.
  • Du har en stark entreprenörsanda och kreativitet att lösa alla de utmaningar som ett projekt innebär.
  • Stresstålig, självgående och målinriktad, du siktar mot toppen!
  • Fokuserad, har en vinnarskalle samtidigt som du är ödmjuk och prestigelös.
  • Du är en naturlig ledare.
  • Du har akademisk utbildning eller motsvarande
  • Gedigen säljerfarenhet
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.
  • B-körkort

Vill du vara med och bygga vår resa framåt?

Välkommen till oss på HBG!